Det som inte kom med och som ligger till grund för det jag sa handlar om att det blir allt mindre meningsfullt att skilja på nät- och det vi kan kalla för omedierad kommunikation. Eller, det blir ialla fall svårare. När vi går rakt in i samtalet vid fikat, utan introduktion, då sammanhanget och samtalsämnet redan påbörjats på Facebook. När vi aktivt ber om att flytta över konversationen till e-post för att vi inte skall glömma av vad som skall göras, för att dokumentera. När vi twittrar från möten är det då meningsfullt att göra den skillnaden?
Diskussionerna på sociala medier De blossar upp och försvinner lika snabbt. Vissa talar om att det pågår en hashtaghysteri på nätet. Vad har det senaste årens sociala medier-snackisar egentligen lett till?
lördag 26 maj 2012
Svårt att överleva hashtagdöden
Via tips på Twitter tog
Arash Mokhtari kontakt och ville prata om hashtags och nätaktivism. Efter en knapp timmas intervju via telefon och ytterliggare några timmar kom följande artikel ut. Mycket snabbt jobbat!
fredag 25 maj 2012
Om Laptoping på Pecha Kucha
Den 24 april pratade jag om mitt avhandlingsprojekt där jag studerar bruket av bärbara datorer inom högre studier. Men resultaten gäller för de flesta typer av mobilt bruk. I mitt avhandlingsarbete kallar jag studieområdet för laptoping och att jag studerar laptopare. Alltså som en hybrid mellan människa och teknik, detta för att slippa diskussionen kring vem eller vad som styr interaktionen i en given situation. Här är min Pecha Kucha-presentation, 20 slides med 20 sekunder till varje:
Kort, sammanfattat och effektivt. Under de närmaste tre åren kommer vi fokusera ytterliggare på mobilt bruk, m-handel och vad man ibland kallar för den mobila nätverksmedborgaren.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)